Mājas > Jaunumi > Saturs

Pārtikas tehnoloģijas: iepakojuma

Jun 28, 2016

Kopsavilkums

Pārtikas iepakojums ir vitāli svarīgi nodrošināt fiziskās aizsardzības, informācijas, novērstu šablona kontamināciju un paplašināt glabāšanas laiks. Vairāki pārtikas iepakojuma materiāli un tehnoloģijas tiek izmantotas, lai aizsargātu un svaigu un pārstrādātu pārtikas produktu glabāšanas laiku pagarināt. Plastmasas iepakojuma materiālu lieto biežāk nekā citi iepakojuma materiāli, bet ir jārisina daudz kritikas dēļ iepakojuma sastāvdaļu migrācija pārtikas, kā arī aromāts, galvas virsmas jautājumiem. Tradicionālajiem iepakošanas tehnoloģiju inovācijas ir palielinājusies glabāšanas laiks, svaigumu un pārtikas nekaitīgumu. Pārtikas iepakojuma metode ir atkarīga no fizioloģiskās, ķīmiskā un strukturālās īpašības pārtikas izejvielu. Drošības apsvērumi par migrāciju iepakojamo materiālu regulē vairākas pārvaldes iestādēm. Migrācijas savienojumi ne tikai ietekmēt garšu profilu, bet arī ietekmēt cilvēka veselību. Faktori, kas ietekmē migrācija ir temperatūras ļaunprātīgu izmantošanu iepakojuma materiāliem, karsta uzpildes pārtikas, mikroviļņu krāsns Apkure, izmanto pārstrādātu plastmasu utt. Hromatogrāfijas metodes parasti izmanto, lai novērtētu kopējo migrāciju un specifisko migrāciju savienojumi.

Atslēgvārdi

  • Aktīva iepakojuma;

  • Aseptiskos iepakojuma;

  • Pārtikas nekaitīgums;

  • Pārtikas tehnoloģijas;

  • Stikla;

  • Metāla;

  • Migrāciju;

  • Modificētā atmosfērā iepakojuma;

  • Iepakojums;

  • Iepakojuma materiāli;

  • Iepakošanas metodes;

  • Papīrs;

  • Glabāšanas laiku;

  • Vakuuma iepakojums